Fri. Jul 19th, 2024

U Novom Sadu je za vikend 9. i 10. decembra 2017. godine održano najveće međunarodno takmičenje u sportskoj gimnastici u našoj zemlji. Da ovaj, osmi po redu, memorijlani turnir privlači sve više učesnika i pažnje, dokazuje i podrška kompanije Rauh, zvaničnog pića turnira i gimnastike. U četiri ženske i pet muških uzrasnih kategorija nastupilo je 258 gimnastičara i gimnastičarki iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Kipra, Grčke, Danske, Bugarske, Južne Afrike, Izraela, Malte, Jordana i Srbije.

„Happy day“ bio je i za naše reprezentativce koji su ostvarili zapažene rezultate: prvo mesto u višeboju i na parteru, Nikola Jurković, prvo mesto u višeboju, Aleksandra Rajčić, prvo mesto na razboju i vratilu, Ivan Dejanović, i prvo mesto na karikama, Petar Vefić.

Takmičenje je otvorio gospodin Vlastimir Mastilović, načelnik Gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada, a prisutne pozdravio gospodin Miroslav Kovačev, predsednik Sokolskog društva „Vojvodina“ Novi Sad, organizatora ovog turnira. Pored Grada Novog Sada koji je pružio punu finansijsku podršku, za realizaciju turnira opredeljena su i sredstva od Ministratva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ovim takmičenjem završena je sezona za reprezentativce koje sledeće godine očekuju Evropsko i Svetsko prvenstvo. Ova velika takmičenja su ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre (ne i jedina), Evropske igre i Olimpijske igre mladih.

REZULTATI

FOTOGRAFIJE

By gss2018