Tue. Jun 25th, 2024

U Sokolskom domu u Novom Sadu svečano je uručena donacija Vlade Japana u iznosu od  77 872 evra Gimnastičkom savezu Srbije. Ovom donacijom nabavljene su nove sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku koje su smeštene u tri gimnastička centra u Novom Sadu, Kostolcu i Beogradu.

-Ovo je izuzetno važan događaj za sve naše sportove. U ime svih nas iz gimnastike najiskrenije se zahvaljujem svima u Ambasadi Japana koji su pomogli da pripremimo ovaj projekat, apliciramo i sada svi zajedno pogledamo šta smo uradili. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu  za sport i omladinu, Gradu Novom Sadu i Olimpijskom komitetu Srbije, koji u kontinuitetu finansiraju i pomažu razvoj gimnastike u Srbiji- rekla je Aleksandra Ristić, predsednica Gimnastičkog saveza Srbije.

Donacija Vlade Japana uručena je u sali Sokolskog društva Vojvodina koje je oformljeno još davne 1905. godine.

-Od tada pa do danas ovde se ne prave samo šampioni već se i vežba gimnastika, stiču osnovne motoričke veštine i unapredjuje zdravlje. Tako je i u svakom našem gimnastičkom klubu. Pretpostavljam da je to i jedan od razloga zašto se Vlada Japana opredelila da pomogne gimnastici a nama ostaje budemo uporni, vredni i da novim rezultatima nadamo se učešćem na Olimpijskim igrama-zaključila je Aleksandra Ristić.

U ime Vlade Japana uvaženim zvanicama i mladim gimnastičarima obratio se  otpravnik poslova Ambasade Japana u Republici Srbiji gospodin Tecuja Cubota.

-Veoma mi je drago da sam ovde na ceremoniji uručenja donacije koje će doprineti stvaranju  kvalitetnijih i uslova za razvoj mladih sportista u Srbiji. Kao što znate Japan će biti domaćin i zato nam je veoma važno da ojačamo veze u oblasti sporta širom sveta. Iskreno se nadam da će srpski gimnastičari ostvariti odli;ne rezulatte u Toki ju i da će se zbog ove donacije prijateljski odnosi još više unaprediti –rekao je Cubota. Darko Udovičić, pomoćnik ministra za omladinu i sport,  obratio se u ime Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. 

-Srećan sam jer sam od samog počeatka bio deo ove lepe i velike priče.  Izuzetno mi je drago da je saradnja naše dve zemlje na najvišem nivou. Gospodinu Cuboti poželeo bih odličnu organizaciju Olimpijskih igara a našim sportistima što bolje rezultate. Vama u Gimnastičkom savezu Srbije i gimnastičkim klubovima želim da uspešno koristite nove sprave i  stvarate nove šampione koje će biti naše nade za Igre u Parizu i Los Andjelesu- istakao je Udovičić.  

U ime Gimnastičkog saveza Srbije Aleksandra Ristić predala je plaketu  gospodinu Tecuja Cuboti, otpravniku poslova Ambasade Japana u Republici Srbiji. Svečanoj predaji donacije prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu gospodin Vladimir Batez, Uroš Korać, koordinator sportskog odeljenja OKS., član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Grada Novog Sada Ognjen Cvjetićanin, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan i drugi predstavnici sportskih organizacija i gimnastičkih klubova.

https://www.yu.emb-japan.go.jp/itpr_sr/donacija_gss_2019.html

By gss2018