Fri. Jul 19th, 2024

Beograd, 23. decembar 2016.

 

Srpska gimnastičarka Aleksandra Rajčić, osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji najboljih gimnastičarki na Voronjin kupu, koji je održan od 18. do 22. decembra u Moskvi. Rajčić je odličnim nastupom u finalu na dvovisinskom razboju donela našoj zemlji prvu medalju sa ovako prestižnog međunarodnog takmičenja u sportskoj gimnastici.

 

Zapažene rezultate postigli su i srpski gimnastičari Petar Vefić i Anđela Đurđević koji su zauzeli 7. mesto u finalu na razboju, odnosno 8. mesto na parteru. Đurđević je zauzela i odlično 4. mesto u višeboju.

 

U timu Srbije bili su još i najbolji senior Bojan Dejanović i junior Nikola Jurković, kome su zamalo izmakla finala na razboju i na preskoku, treneri Vladimir Drakulic i Aleksandar Pandurov, kao i međunarodne sudije Jakob Matic i Aleksandra Ristić.

 

Naše gimnastičare u Moskvi bodrio je i Počasni predsednik dr. Nenad Popović, koji se tom prilikom zvanično sastao sa Predsednikom Ruske gimnasticke federacije Vasijijem Titovim. Na sastanku je dogovorena saradnja dva saveza u pogledu realizacije zajedničkih priprema gimnastičara, razmena iskustava, trenera i sudija, kao i zajedničkih aktivnosti na promociji gimnastičkog sporta u Srbiji. Predsednik Titov je prihvatio poziv da u narednom period poseti Gimnastički savez Srbije.

 

Mihail Voronin je prestižno takmičenje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici koju već 23. godine organizuje jedan od najuspešnijih gimnastickih klubova Rusije, Gimnastički klub “Dinamo Moskva”, a pod pokroviteljstvom Gimnastičke federacije Rusije. Takmičenje se održava svake godine sredinom decembra u Moskvi.

 

Rezultati sa takmičenja: Muška sportska gimnastika i Ženska sportska gimnastika.

aleksandra-rajcic-na-postoljureprezentacija-gssaleksandra-rajcic-na-postolju2ekipa-zsgdr-nenad-popovic-na-borilistu

 

 

By gss2018