Thu. Jul 18th, 2024

Veliki uspeh reprezentativaca Gimnastičkog saveza Srbije na kvalifikacionom takmičenju za Olimpijske igre mladih 2018 (YOG) i Mediteranskim igrama 2018 – Vlada Raković na YOG 2018!

Kvalifikaciono takmičenje na Olimpijske igre mladih 2018 (YOG) održalo se u Baku-u, Azerbejdžan, od 20. do 24. juna 2018. godine. Na takmičenju, Srbiju su predstavljali takmičari u Muškoj sportskoj gimnastici, Vlada Raković i Stefan Veselinović.

Stefan Veselinović je zauzeo 48. mesto na takmičenju, dok je Vlada Raković, sa odličnim izvedbama na spravama, osvojio 22. mesto i kvalifikovao se na Olimpijske igre mladig 2018 (YOG), koji će se održati u oktobru 2018. godine, u Buenos Airesu, Argentina. Samo 16 gimnastičara iz Evrope imaju pravo za nastup na YOG-u, jedan takmičar po državi, Vlada je sebi izborio fenomenalno, 14. mesto!

Mediteranske igre 2018 su se održali u gradu Taragona, Španija, od 20. do 27. juna 2018. godine.  Tamara Mrđenović, seniorka u Ženskoj sportskoj gimnastici, i Bojan Dejanović, senior u Muškoj sportskoj gimnastici, su reprezentovali Srbiju na takmičenju.

Tamara Mrđenović je izborila sebi 10. mesto u kvalifikacijama za finale višeboja i 8. mesto u kvalifikacijama na finale po spravama-parter, međutim, zbog povrede na samom zagrevanju za finale, morala je odustati od takmičenja.

Bojan Dejanović je izborio sebi finale višeboja, bio je 18. u kvalifikacijama, mesto koje je i zadržao do kraja takmičenja, i izborio sebi 18. mesto među višebojcima iz zemalja Mediterana.

Povodom ostvarenih rezultata na takmičenjima održana je pres konferencja 28. juna 2018. godine u 12:00 časova u prostorijama Sokolskog društva „Vojvodina“ u Novom Sadu. Na pres konferenciji, pored naših reprezentativaca, prisustvovala je Predsednica Gimnastičkog saveza Srbije, Aleksandra Ristić, i Predsednik Sokolskog društva „Vojvodina“ Novi Sad, Miroslav Kovačev.

Aleksandra Ristić je istakla da su rezultati veliki uspeh Gimnastičkog saveza Srbije, pogotovo kvalifikacija Vlade Rakovića na YOG 2018, i zahvalila se Olimpijskom komitetu Srbije na dosadašnjoj podršci i prijateljskoj saradnji.

Miroslav Kovačev iskoristio je priliku da se zahvali Gradskom odboru grada Novog Sada na podršci Sokolskog društva, ponosno izjavio da su uspesi reprezentativaca izvanredni i da mu je posebno drago što su svi reprezentativci takmičari Sokolskog društva „Vojvodina“ Novi Sad.

REZULTATI:

Kvalifikaciono takmičenje za YOG 2018: http://www.ueg.org/en/YOG-qualification-for-Artistic-Gymnastics–Baku-(AZE)-2018-06-23

Mediteranske igre 2018: http://results.tarragona2018.cat/en/GAR/schedule/daily

Bojan Dejanovic,Stefan Veselinovic,Tamara Mrdjenovic,Vlada Rakovic i Aleksandar Pandurov  Tamara Mrdjenovic

Stefan Veselinovic i Vlada Rakovic Vlada Rakovic, Stefan Veselinovic

By gss2018