Mon. Aug 15th, 2022

Početkom aprila, od 6. do 10., održano je drugo po redu takmičenje gimnastičkih saveza Mediterana – COMEGYM 2017. Prvo takmičenje održano je 2015. godine u Raguzi, Italija, dok je ovogodišnje izdanje bilo u Gvadalahari, Španija.

Takmičenje se održalo u Muškoj i Ženskoj sportskoj gimnastici i u Sportskom aerobiku. Gimnastički savez Srbije je učestvovao sa ekipom Muške sportske gimnastike, u sastavu:

1. Vlada Raković – takmičar

2. Stefan Veselinović – takmičar

3. Srećko Stojadinović – takmičar

4. Vladimir Drakulić – trener

5. Geza Mikeš – sudija

Uprkos solidno odvežbanim sastavima gimnastičara, reprezentacija se nije kitila medaljama. Podiumu je najbliže došao Vlada Raković, sa 4. mestom u finalu po spravama na razboju. Kompletne rezultate možete pogledati OVDE.

Savez Mediteranskih gimnastičkih saveza, (Confederation of Mediterranean Gymnastics Federations – COMEGYM), oformljen je 2011. godine u Tunisu. Cilj saveza, osim organizacija takmičenja, je pospešivanje kulturno-duhovnog razvoja mladih gimnastičara Mediterana.

Paralelno sa takmičenjem, održana je i Redovna godišnja Skupština COMEGYM-a, na kojoj je najvažnija tačka dnevnog reda bila usvajanje promena Statuta Saveza.

12Skupstina

By gss2018