Sat. Dec 2nd, 2023

Dva srpska gimnastičara, Dušan Đorđević i Ivan Dejanović, predstavljali su Srbiju na Svetskom kupu u Bakuu u muškoj sportskoj gimnastici. Đorđević je nastupio na parteru i preskoku, dok je Dejanović izveo svoju vežbu na vratilu. Iako nisu uspeli da se plasiraju u finale, ostvarili su zapažene rezultate.
Đorđević je u konkurenciji 39 gimnastičara na parteru osvojio 17. mesto sa ocenom 13.266, samo nešto manje od 0.4 poena je nedostajalo da se plasira u finale. Na preskoku je osvojio 24. mesto u konkurenciji 30 takmičara sa ocenom 13.466.
Dejanović je u svojoj disciplini, vratilu, osvojio 19. mesto od 46 takmičara sa ocenom 13.000, samo 0.6 poena mu je falilo da se plasira u finale.


Ovo je bio prvi nastup srpskih gimnastičara u 2023. godini, kao i prvi nastup na svetskim kupovima posle dužeg vremena.
Ovo takmičenje je još više učvrstilo prijateljstvo dve države Azerbejdžana i Srbije. Azerbejdžanska gimnastička federacija je bila odličan domaćini i puno nam pomogla oko smanjenja troškova boravka. Takođe su pomogli da dobijemo sponzora koji nam je finasirao troškove putovanja. Radi se o Azvirtu Ogranak Beograd, kompaniji koja se bavi građevinarstvom. Ovo prijateljstvo će puno pomoći unapređenju gimnastike u Srbiji.

By gss2018