Tue. Jun 25th, 2024

U Novom Sadu je u nedelju, 11. decembra održan seminar za trenere muške i ženske sportske gimnastike. U prvom delu, prezentaciju rada sa gimnastičarima i gimnastičarkama uzrasta 10 do 12 godina održao je trener iz Rusije Konstantin Plužnjikov. Evropski prvak na karikama u Berlinu 2009. godine svoje dugogodišnje vežbačko iskustvo, a sada trenersko deli nekoliko meseci sa našim trenerima i reprezentativcima u okviru programa Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, posredstvom našeg Olimpijskog komiteta.
U drugom delu stručni odbori muške i ženske sportske gimnastike predstavili su sistem takmičenja i propozicija za period 2017-2020. godina.
Zajedno sa trenerima muške sportske gimnastike Predsednik stručnog odbora MSG Jakob Matić i selektor Saša Veličković analizirali su rezultate dosadašnje primene propozicija i sistema takmičenja, s obzirom da neće biti izmena u ovom, novom OI ciklusu. Izmene će biti samo u smislu korigovanja pravila u odnosu na novi FIG pravilnik o ocenjivanju.
Potpredsednica Stručnog odbora ŽSG Jasna Koprivica predstavila je novi sistem takmičenja. Po prvi put će se u ženskoj sportskoj gimnastici po dva takmičenja održavati na regionalnom nivou i ujedno će biti i kvalifikaciona za državna prvenstva u Pionirskoj gimnastičkoj školi. Selektor Aleksandar Pandurov i autorka sastava na gredi i parteru Tatjana Grujić su predstavili nove sastave koji se zajedno sa opisima nalaze na zvaničnom sajtu GSS.

seminar1seminar2seminar3

By gss2018