Thu. Jul 18th, 2024

U utorak, 12. januara 2021. godine, u okviru redovnih aktivnosti, Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković primio je predstavnike Gimnastičkog saveza Srbije na čelu sa novim Predsednikom Sašom Veličkovićem.

Pored Predsednika Maljkovića, na sastanku ispred OKS je bio prisutan Žarko Zečević, Potpredsednik OKS, i Đorđe Višacki, Generalni sekretar OKS. Uz Predsednika Veličkovića, ispred GSS je na sastanku bio prisutan i Geza Mikeš, Generalni sekretar GSS.

Na sastanku se Saša Veličković, kao novi Predsednik GSS, zvanično predstavio, upoznao Predsednika Maljkovića i prisutne članove OKS sa planovima GSS u sledećem olimpijskom ciklusu i predstavio koncept razvoja gimnastike Srbije u narednom periodu. Poseban akcenat je stavljen na potrebu ulaganja u razvoj i usavršavanje trenerskog i stručnog dela GSS-a u svim segmentima kao i na rešavanje infrastrukturnih problema u ovom sportu.

Predsednik Maljković sa saradnicima je dao podršku novoizabranom Predsedniku GSS u radu na organizovanju jedinstvenog  i  savremenog  Saveza kao i na jačanju i afirmaciji gimnastike kao jednog od najvažnijih bazičnih sportova. Istakao je da će OKS podržavati rad GSS u svakom pogledu i da su otvoreni za saradnju na daljem unapređenju gimnastičkih sportova u dostizanju vrhunskih rezultata i masovnosti.

By gss2018