Sat. Dec 2nd, 2023

Prošle nedelje, Ministar Sporta Republike Srbije, gospodin Zoran Gajić, boravio je u radnoj poseti Azerbejdžanu, gde se sastao sa svojim kolegom, Ministrom Sporta Azerbejdžana, gospodinom Faridom Gajibovim. Fokus njihovog razgovora bila je saradnja u oblasti sporta na svim nivoima.  Deo razgovora posvećen je i gimnastici i data je podrška razvoju gimnastike u Srbiji. Inicijativa za unapređenje ovog sporta ima značajne implikacije za budućnost gimnastike u Srbiji, jer se pruža prilika za razmenu znanja i iskustava sa drugim zemljama koje su napredovale u ovoj oblasti.

Takođe, Ministar Gajić prisustvovao je Svetskom kupu u ritmičkoj gimnastici u Bakuu (Azerbejdžan), gde je naša mlada seniorka Maša Tošić, zajedno sa svojim trenerima Borislavom Durić i Milenom Reljin Tatić, uspešno predstavljala Srbiju. Maša je ostavila veoma dobar utisak u svojim nastupima, posebno u vežbama čunjevima i trakom.

Učvršćenju prijateljstva između dva saveza doprinela je i činjenica da je Azerbejdžanska gimnastička Federacija pomogla u sponzorstvu našeg saveza. Trenutni sponzor Gimnastičkog saveza Srbije je Azvrit, preduzeće za izgradnju puteva koje posluje u Srbiji. Ovo sponzorstvo je posledica višegodišnjeg prijateljstva dva gimnastička saveza, a sigurno će pomoći da se unapredi kvalitet i razvoj gimnastike u Srbiji.

Sledeći veliki događaj za našu reprezentaciju u ritmičkoj gimnastici je Evropsko prvenstvo, gde će boje Srbije braniti Maša Tošić, Andrijana Blažić i Anđela Mažibrada. Pored toga, očekuju nas i nekoliko Svetskih kupova u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, koji će se održati u Kairu, Varni i Osjeku.

By gss2018