Tue. Jun 25th, 2024

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, se od 10. do 16. septembra održava 36. Svetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici.

Srbiju će predstavljati tri takmičarke u individualnim vežbama: Nastasija Gvozdić, Andrijana Blažić i Jelisaveta Mitrović.

Naša zemlja će prvi put posle 1991. godine i prvi put od samostalnosti imati predstavnika u i seniorskoj grupnoj vežbi. Reprezentaciju Srbije u grupnom sastavu će predstavljati: Nađa Vlahović, Lana Radović, Una Radović, Marija Stefanović, Iva Andrić i Teodora Jakovljević.

Na šampionatu sveta će učestvovati više od 350 takmičarki iz 60 zemalja.

Pored takmičarki, reprezentaciju čine: Darija Mitrović (trener pojedinki i za grupni sastav), Milena Reljin Tatić (sutkinja za individualne vežbe), Borislava Durić (tim lider za pojedinke), Ana Mraković (trener grupnog sastava), Jasmina Mančić (sutkinja za grupne vežbe), Jelena Ivetić (tim lider grupnog sastava) i Tamara Baltić (šef delegacije).

U isto vreme, naš mladi junior reprezentativac u muškoj sportskoj gimnastici, Vlada Raković, se sprema za nastup na Olimpijskim igrama mladih 2018 (YOG 2018) u glavnom gradu Argentine, u Buenos Airesu. YOG se održava od 6. do 18. oktobra 2018. godine. Uz njega će bit i njegov trener, Vladimir Drakulić, ko je ujedno i trener juniorske i seniorske reprezentacije Srbije.

U sklopu priprema za veliko takmičenje, Vlada će sa ostalim članovima juniorske reprezentacije Srbije učestvovati na međunarodnom takmičenju Mediteranskih gimnastičkih saveza, COMEGYM 2018 CHAMPIONSHIPS, koja se održava u Tunisu, od 19. do 23. septembra 2018. godine.

Reprezentaciju na takmičenju u Tunisu čine, pored Vlade Rakovića: Stefan Veselinović (juniorski reprezentativac), Luka Milojević (juniorski reprezentativac), Vladimir Drakulić (trener) i Jakob Matić (sudija).

By gss2018