Thu. Jul 18th, 2024

Reprezentacija Muške sportske gimnastike je na Trening Kampu u Japanu, u Nacionalnom Centru za Sportsku gimnastiku u Tokiu. Učešće na Trening Kampu je omogućio Gimnastički savez Japana, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Japana.

Trening Kamp se održava od 20. do 27. juna 2017. godine, a reprezentaciju na njoj čine:

1. Nikola Jurković – gimnastičar;

2. Petar Vefić – gimnastičar;

3. Petar Veličković – gimnastičar;

4. Dušan Đorđević – gimnastičar;

5. Vladimir Drakulić – trener.

Pored treninga u Nacionalnom centru, Gimnastički savez Japana je pripremio niz kulturnih događaja za našu reprezentaciju, među kojima je poseta Ministarsva spoljašnjih poslova Japana, poseta Parlamenta i poseta Otvorenog prvenstva Japana po spravama u sportskoj gimnastici.

Naša reprezentacija je imala veliko zadovoljstvo da ih 22. juna 2017. godine, poseti Ambasador Republike Srbiju u Tokiu, njegova ekselencija Ambasador gospodin Nenad Glišić.

Takođe, u čast njihovog boravka u Japanu, ugostio ih je i novoizabrani Predsednik Svetske gimnastičke federacije, gospodin Morinari Vatanabe, ko je, pre njegove inauguracije na poziciju Predsednika 1. januara 2017. godine, bio Generalni sekretar Gimnastičkog saveza Japana i član Upravnog odbora Svetske gimnastičke federacije.

SRB ekipa u JAPANU 2017 sa AmbasadoromSRB ekipa u JAPANU 2017 sa Watanabeom

SRB ekipa u JAPANU 2017 na treninguSRB ekipa u JAPANU 2017 sa Ucimurom, Kenzom i ZSG ekipom

SRB ekipa u JAPANU 2017 u Ministarstvu spoljnih poslova

By gss2018