Fri. Jul 19th, 2024

U Dohi se od 25. oktobra do 3. novembra 2018. godine održava Prvenstvo sveta u Muškoj sportskoj gimnastici i Ženskoj sportskoj gimnastici. Na takmičenju će nastupiti 255 gimnastičara i 242 gimnastičarki iz 76 različitih zemalja. Ovogodišnje prvenstvo je ujedno i prvo kvalifikaciono takmičenje za OI Tokio 2020.

Na Prvenstvo sveta 19. oktobra otišao je tim od 5 gimnastičara Muške sportske gimnastike,  Nacionalni tim je otputovao u sastavu: Bojan Dejanović i Nikola Jurković iz Sokolskog društva „Vojvodina“  Novi Sad, Petar Veličković i  Miloš Paunović iz GK „Niš“ i Petar Vefić iz GK „SO Partizan“ Kostolac. Treneri su Vladimir Drakulić (SD „Vojvodina“ Novi Sad) i Saša Veličković (GK „Niš“). Na Prvenstvu sveta u Muškoj sportskoj gimnastici, od 76 zemalja, učestvuje 48 zemalja u ekipnom delu takmičenja. Za našu ekipu veliki uspeh bio bi plasman među prve 24 ekipe, što bi nam omogućilo učešće u ekipnoj konkurenciji i na Prvenstvu sveta u 2019. godini, na drugom kvalifikacionom takmičenju za OI Tokio 2020.

U Ženskoj sportskoj gimnastici učestvuju pojedinke: Aleksandra Rajčić i Anđela Đurđević iz Sokolskog društva „Vojvodina“  Novi Sad i Jelena Stamenković iz GK „Niš“ . Trener ŽSG, ujedno i selektor ŽSG GSS, je Aleksandar Pandurov iz SD „Vojvodina“ Novi Sad.  Tim ŽSG otputovao je 21. oktobra.

Na takmičenje je ispred Međunarodne gimnastičke federacije (FIG) bio pozvan i sudija MSG najviše FIG I (prve) kategorije Dejan Dejanović iz SD „Vojvodina“ Novi Sad. Dejan nije otputova na takmičenje zbog propisa FIG etičkog koda, obzirom da na prvenstvu učestvuje njegov sin Bojan Dejanović.

Ekipa MSG nastupa u petak 26. oktobra u 6. subdiviziji, a ekipa ŽSG u nedelju 28. oktobra u 10. subdiviziji.

Srećno!

By gss2018