Sat. Dec 2nd, 2023

Proglašenje najboljih u 2016. godini

Gimnastički savez Srbije je tradicionalno, kao i prethodnih godina, proglasio najbolje sportiste, sportske stručnjake i sportske organizacije u 2016. godini. Na početku ceremonije, Počasni predsednik Gimnastičkog saveza Srbije, dr Nenad Popović, pozdravio je prisutne, istakavši da je u ovako kompleksnom sportu kao što je gimnastika vrlo teško ostvariti značajan rezultat, ali da svi ulaze u novi OI ciklus sa optimizmom, verujući u ove mlade sportiste i njihove trenere.

U Ženskoj sportskoj gimnastici za najbolju gimnastičarku u 2016. godini proglašena je Tamara Mrđenović, apsolutna prvakinja Srbije u višeboju, ekipno, na preskoku i gredi, a najbolja mlada gimnastičarka je Anđela Đurđević, juniorska prvakinja Srbije i najbolja na parteru i ekipno na Apsolutnom prvenstvu Srbije. Njihov trener, ujedno i njuspešniji, je Aleksandar Pandurov. Najbolja sportska organizacija je Sokolsko društvo „Vojvodina“ iz Novog Sada.

Najbolji gimnastičar u 2016. godini je Bojan Dejanović, prvak u višeboju i ekipnona Apsolutnom prvenstvu Srbije, učesnik Prvenstva Evrope u Bernu i njegov trener Vladimir Drakulić. Najbolji mladi gimnastičar je Petar Vefić, koji je prošle godine ostvario za sada najbolji rezultat u istoriji GSS, 9. mesto u finalu višeboja na Prvenstvu Evrope u Bernu u juniorskoj kategoriji. Takođe je i apsolutni prvak Srbije na preskoku i razboju. Njegov trener, Dušan Marović, proglašen je za najuspešnijeg trenera mlađih kategorija. Najbolji klub i u Muškoj sportskoj gimnastici je Sokolsko društvo „Vojvodina“ iz Novog Sada.

U ritmičkoj gimnastici za najbolje gimnastičarke u 2016. godini proglašene su Lana Radović, seniorska prvakinja Srbije i trener Darija Mitrović, kao i Staša Radulović, prvakinja na dva rekvizita na Apsolutnom prvenstvu Srbije i trener Tamara Baltić. Najbolja mlada gimnastičarka je Nastasija Gvozdić, juniorska prvakinja Srbije i apsolutna prvakinja Srbije i trener Milena Reljin Tatić. Najbolji klub ritmičke gimnastike je Sportski klub „Ritam“ iz Beograda.

Posebne diplome dodeljene su gimnastičarima i gimnastičarkama koji su tokom 2016. godine nastupali za nacionalne selekcije.

Ritmička gimnastika:

Andrijana Blažić i Tamara Obradović.

Ženska sportska gimnastika:

Aleksandra Rajčić, osvojila srebrnu medalju na dvovisinskom razboju u decembru prošle godine u Moskvi na prestižnom Voronjin kup-u, na istoj spravi je pobedila i na Apsolutnom prvenstvu Srbije.Jelena Stamenković, učesnica finala na preskoku na Svetskom kupu u Osijeku.Dejana Kuzmanović, učesnica Prvenstvu Evrope u Bernu za juniorke.

Muška sportska gimnastika:

Miloš Paunović, zauzeo4. mesto na karikama na Svetskom kupu u Ljubljani.Petar Veličković iDušan Đorđević, članovi seniorske reprezentacije.Juniorska ekipa Srbije koja je osvojila 13. mesto na Prvenstvu Evrope u konkurenciji 33ekipe: Nikola Jurković, Ivan Dejanović, Vlada Raković i Stefan Veselinović, kao i već nagrađeni Petar Vefić.

Zahvalnice prijateljima Saveza, koji su podržavali i pomagali rad Saveza u protekloj godini uručene su ovom prilikom: Kompanija Dunav osiguranje, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Novog Sada, Kajakaški savez Srbije, Fitness medico, hotel Atera, a posebna zahvalnost iskazana je gospodinu mr Mirku Petroviću, predsedniku Izvršnog odbora Kompanije Dunav i Dejanu Tomaševiću, Generalnom sekretaru Košarkaškog saveza Srbije.

Pre svečanosti, Skupština GSS usvojila je Statut usaglašen sa novim Zakonom o sportu. Takođe je obrazovana Komisija za unapređenjefunkcionisanja Saveza čiji će sastav, delokrug rada i rokove definisati Upravni odbor na prvoj narednoj sednici.

Fotka

By gss2018