Aleksandra Ristić – Predsednica GSS

Aleksandra Ristić

Aleksandra Ristić

Aktivno se bavila sportskom gimnastikom deset godina, odmah zatim nastavila rad kao trener i međunarodni sudija i učestvovala na sedam Evropskih prvenstava, Svetskom prvenstvu 2003. godine, Univerzijadama u Izmiru, Bankoku i Kazanju, kao i na 1. Evropskim igrama u Bakuu.
U Sokolskom društvu „Vojvodina“ Novi Sad bila je angažovana kao trener od 1989. do 2002. godine. Njene gimnastičarke bile su okosnica nacionalnog tima i nacionalne prvakinje u svim uzrasnim kategorijama. Takmičarka Bojana Kešanski bila je osvajačica bronzane medalje na gredi 1996. godine na juniorskim balkanskim igrama.
Jedan je od autora propozicija, programa i obaveznih sastava Pionirske gimnastičke lige Srbije, kao i vežbi i propozicija za Žensku sportsku gimnastiku u okviru školskih sportskih takmičenja u republici Srbiji. Zajedno sa Đinom Gogean, pokrenula je i osmislila DKMT Kup u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.
U periodu od 1992. do 2008. godine obavljala je funkcije: Sportska direktorka Ženske sportske gimnastike Gimnastičkog saveza Srbije, Predsednica Gimnastičkog saveza Vojvodine, Sportska direktorka Sokolskog društva „Vojvodina“ Novi Sad, Generalna sekretarka Gimnastičkog saveza Srbije, Gimnastička direktorka na Evropskom olimpijskom festivalu mladih – EYOF u Beogradu 2007. godine i na Univerzijadi 2009. godine.
U maju 2015. godine izabrana je za Predsednicu Gimnastičkog saveza Srbije.

Zaposlena je u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Udata za Vladimira – trenera plivanja, ima ćerku, Petru.

Kontakt :  aleksandra.ristic@gssrb.rs