Tue. Jun 25th, 2024

Suat Selen, potpredsednik Međunarodne gimnastičke federacije, Balkanske gimnastičke federacije i predsednik GS Turske, zajedno sa Ismail Goktekin, potpredsednik GS Turske bili su juče gosti Gimnastičkog saveza Srbije.

Selen i Goktekin su sa sa Sašom Veličkovićem, predsednikom GS Srbije posetili Sokolski dom u Novom Sadu gde se naši reprezentativci pripremaju za takmičenja u Svetskom kupu, inače kvalifikaciona za Olimpijske igre. Gosti iz Turske susreli su se i sa Dejanom Madićem, rektorom novosadskog univerziteta, koji je takođe svojevremeno bio gimnastičar, kasnije i prvi čovek saveza.

Prvi put je delegacija iz Turske gimnastičke federacije u poseti Srbiji. Srećan sam zbog dolaska kod naših prijatelja. Imamo odlične odnose sa GS Srbije i samo svi zajedno gimnastiku možemo da učinimo boljom i jačom. Obradovao sam se kad sam video momke i devojke kako rade u sali. Znate, neki imaju bolje uslove za trening, neki lošije, ali svakom gimnastičaru cilj je isti. Ko zna, možda jednog dana upravo u ovoj sali Srbija iznedri olimpijskog šampiona – rekao je Selen, zahvalivši se GSS na dobrodošlici.
Saša Veličković i domaćini iz Sokolskog društva goste su informisali o bogatoj istoriji gimnastike u Novom Sadu, pokazali trofejnu vitrinu, arhivske slike kao i odelo Sokola u periodu između dva svetska rata.

Turska je u danima korone učinila mnogo za evropsku gimnastiku. Zahvaljujući našim gostima organizovano je takmičenje kad su svi odustali od njega. Za sve što čine za gimnastiku zaslužuju punu podršku i izuzetno nam je drago što su došli da vide kakav je novi gimnastike kod nas – rekao je Veličković.

By gss2018