Thu. Jul 18th, 2024

Baku, 20. maja 2023. – U Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, održano je svečano potpisivanje Memoranduma o sradnji između Gimnastičkog saveza Srbije i Gimnastičke federacije Azerbejdžana. 

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između dve federacije predstavlja značajan korak ka unapređenju gimnastičkih sportova u obe zemlje. Ovaj sporazum otvara vrata za plodnu saradnju i razmenu znanja sa fokusom na mušku i žensku sportsku gimnastiku, ritmičku gimnastiku, aerobnu gimnastiku, trampolin, gimnastiku za sve i parkur.

Sporazum predviđa različite oblasti saradnje, uključujući razmenu stručnjaka i trenera, organizaciju zajedničkih treninga i turnira, kao i zajednički razvoj projekata koji će unaprediti kvalitet gimnastičkih disciplina. Obe federacije su posvećene saradnji zasnovanoj na međusobnom poštovanju, transparentnosti i zajedničkom interesu.

Potpisivanje ovog Memoranduma ne samo da predstavlja formalizaciju saradnje između dve federacije, već i otvara nove mogućnosti za razmenu iskustava, stručnosti i inovacija. Očekuje se da će ova saradnja doneti brojne koristi, kao što su unapređenje kvaliteta gimnastičkih programa, jačanje kapaciteta trenera i sportista, te podsticanje razvoja i popularizacije gimnastike u Srbiji i Azerbejdžanu.

Memorandum o saradnji je temelj za dugoročnu i plodnu saradnju između Gimnastičkog saveza Srbije i Gimnastičke federacije Azerbejdžana, koja će doprineti daljem razvoju gimnastičkih sportova i izgradnji snažnih veza između ove dve zemlje.

By gss2018