Thu. Jul 18th, 2024

Takmičarke GD Palilula osvojile su tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu na tradicionalnom međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici, 22. Palilula kup. Tradicionalno takmičenje održano je u organizaciji Gimnastičkog društva Palilula, a uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Gradske opštine Palilula.

Kadetkinja Doris Kovačević osvojila je drugo mesto u vežbi čunjevima, ukupnom ocenom (9,650). Juniorka Katarina Tošić osvojila je srebro u vežbi trakom (11,650), dok je juniorka Ana Srećković bila je treća u vežbi vijačom(12,000).

S ponosom ističemo da je ovoga puta oboren rekord u broju učesnica. Ččak 142 najkvalitetnije ritmičarke pionirske, kadetske, juniorske i seniorske kategorije iz zemlje i inostranstva, prikazale su svoje vežbe na tepihu Pionira.

Svecano-otvaranje

Na svečanom otvaranju učestvovalo je 400 polaznica Škole ritmičke gimnastike GD Palilula uzrasta od 3 do 20 godina. Turnir je svečano otvorila predsednica GD Palilula Aleksandra Sanja Josifović.

-Zadovoljstvo mi je da pozdravim mnogobrojnu publiku, takmičarke i trenere. Palilula je najstarije gimnastičko društvo i ponosni smo što godinama unazad imao veliki odziv gostiju, koji je ove godine oborio sve rekorde u odnosu na prethodne turnire u našoj organizaciji.

Direktor-GD-Palilula-sa-ucesnicama-EP_SP-i-OI

Prisutunima se obratila i direktor i trenr GD Palilula Dara Terzić Šterić. Olimpijka iz Seula 1988. ove godine slavi 25 godina rada. Poslednjih 15 godina je najuspešniji srpski trener pod čijim okriljem su stasale i stasavaju državne šampionke i reprezentativke Srbije.

-Posebno smo ponosni na to što su sa nama cenjena imena svetske ritmičke gimnastike. Nekada učesnice olimpijskih igara, svetskih i evrpskih prvenstava, sada su u Beogradu kao treneri. Među nijima su Sivlija Miteva, Mojca Rode i Magdalena Bršeska. Takođe, veliku pažnju zaslučuje 400 polaznica naše Škole gimnastike, uzrasta od tri do 20 godina, koje ste imali priliku da vidite tokom svečanog otvaranja.

Sportski prijatelji i sponzori turnira su:Bast štamparija, Cvetex, Komercijalna banka, Dora voda, DM i Štark.

Dara-Terzic-Steric_25-god.-rada-1

By gss2018