Thu. Sep 21st, 2023

Kostolac, Požarevac – U periodu od 24. do 27. avgusta 2023. godine, u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Gimnastičkog saveza Srbije (GSS), održan je “Tehnički kurs za trenere”. Predavač na kursu bio je dr Edvar Kolar, priznati stručnjak iz oblasti menadžmenta u sportu i sportske gimnastike.

Događaj je okupio oko 100 trenera iz različitih delova zemlje, koji su tokom četiri dana imali priliku da prošire svoje znanje i veštine iz oblasti strateškog menadžmenta i upravljanja u sportu. Kurs je imao za cilj unapređenje kvaliteta organizacije klubova i treninga i pružanje sveobuhvatne edukacije za trenere.

Lokacije održavanja bili su Kostolac i Požarevac, gde su se održavale teoretske i praktične radionice. Dr Edvar Kolar, koji je vodio kurs, izneo je niz konkretnih primera i pružio praktične savete koji će pomoći trenerima u njihovom daljem radu.

“Ovo je odlična prilika za sve trenere da se upuste u dublje razumevanje najsavremenijih metoda i tehnika u oblasti menadžmenta sporta, strategije odlučivanja i upravljanja sportskim organizacijama i trenažnim procesom. Raduje me što smo imali tako veliki odziv i što će stečeno znanje doprineti razvoju sportske gimnastike u Srbiji,” izjavio je Edvar Kolar nakon završetka kursa.

Održavanje ovakvog tipa edukacije ukazuje na važnost stalnog usavršavanja i investiranja u razvoj trenerskog kadra, koji je ključan za unapređenje sporta u zemlji.

By gss2018