Tue. Jun 25th, 2024

Od ove godine, uvođen je novi sistem kvalifikacija za učešće na Prvenstvima sveta u sportskoj gimnastici i ritmičkoj gimnastici. Jedan od načina kvalifikacije na Prvenstvo sveta je uspešan nastup na kontinentalnim prvenstvima, u našem slučaju, na Prvenstvu Evrope.

Sa uspešnim nastupom i kvalifikacijama reprezentacije ritmičke gimnastike Gimnastičkog saveza Srbije sa Prvenstva Evrope u 2022. godini, koji se održao u Tel Avivu (ISR), Nikolina Leković se izborila za svoje mesto među najboljim višebojkama sveta koje će nastupiti na Prvenstvu sveta u Sofiji (BUL). Takmičenje se održava od 14. do 18. septembra 2022. godine.

Sa uspešnim nastupom i kvalifikacijom Petra Vefića, kao člana reprezentacije muške sportske gimnastike Gimnastičkog saveza Srbije, sa Prvenstva Evrope u 2022. godini, koji se održao u Minhenu (GER), Petar se izborio za svoje mesto među najboljim višebojcima sveta koji će nastupiti na Prvenstvu sveta u Liverpulu (GBR). Takmičenje se održava od 29. oktobra do 6. novembra 2022. godine.

Početak Prvenstva sveta u ritmičkoj gimnastici nas očekuje već za par dana, te će se u nedelju, 11. septembra 2022. godine u hali Pinki-Zemun u Beogradu, od 10:30 do 11:00 časova, održati završni kontrolni trening Nikoline Leković, naše takmičarke koja će nas predstavljati na Prvenstvu sveta. Kontrolni trening je otvorenog karaktera, te svu svi zaiteresovani dobrodošli!

Želimo puno uspeha našim sportistima na predstojećim takmičenjima!

By gss2018