Tue. Jun 25th, 2024

Gimnastički savez Srbije na redovnoj Skupštini održanoj danas u hoteli Atera u Beogradu nagradio je najuspešnije sportiste, trenere i klubove i jednoglasno imenovala počasnog predsednika Saveza. dr Nenada Popovića.

Nenad Popović je obraćajući se članovima Skupštone GSS izrazio želju da pomogne u afirmaciji i razvoju gimnastike u Srbiji, uspostavljanjem saradnje sa Gimnastičkom federacijom Rusije i unapređenju trenažne infrastrukture gimnastičkih klubova u Srbiji.

U predolimpijskoj godini, osnovni sportski cilj Saveza bio je učešće na Svetskim prvenstvima u sva tri konstitutivna gimnastička sporta i pokušaj kvalifikacije na Olimpijske igre u Riu ove godine. Naši najbolji sportisti i sportistkinje ostavarili su zapažene rezulatate na Svetskim prvenstvima, ali na žalost nedovoljno za učešće na Olimpijskim igrama.

Zvanje najsupešnijih u muškoj sportskoj gimnastici poneli su Bojan Dejanović i trener Vladimir Drakulić ( SD Vojvodina NS), Petar Vefić – najperspektivniji gimnastičar i trener Dušan Marović(Partizan, Kostolac) . U Ženskoj sportskoj gimnastici Aleksandra Rajčić je ponela zvanje najuspešnije. Anđela Đurđević -najperspektivnija gimnastičarka i trener Aleksandar Pandurov ( svi iz SD Vojvodina NS). Najbolji klub u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici je Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada.

U ritmičkoj gimnastici SK Ritam trijufovao je i u konkurenciji najuspešnije takmičarke i trenera :Milena Milačić i trener Milena Reljin Tatić. Najperspektivnija takmičarka je Tamara Baltić i GK Tim. Najbolji Klub u ritmičkoj gimnastici je Sportski klub Ritam iz Beograda.

By gss2018