Sat. Dec 2nd, 2023

Na Svetskom prvenstvu u sportskoj gimnastici u Antverpenu (Belgija), koje je održano od 30.09. do 08.10. 2023. godine, imali smo čast videti naša dva reprezentativca u muškoj sportskoj gimnastici: Petra Vefića iz GK SO “Partizan” Kostolac i Ivana Dejanovića iz SD “Vojvodina” Novi Sad.

Nastup na Svetskom prvenstvu u Antverpenu doneo je našim gimnastičarima nekoliko dragocenih iskustava.


Petar Vefić je postigao izuzetno zapažen rezultat, međutim, nažalost, nije uspeo da ostvari plasman na Olimpijske igre u Parizu, što je bio naš primarni cilj. Iako je imao potencijal za finale višeboja, tokom nastupa su se dogodile neke greške koje su rezultirale ocenom ispod očekivane.
Ivan Dejanović se takmičio na vratilu i ostvario je solidan rezultat, iako nije uspeo da se plasira u finale. Ovo je bio njegov prvi nastup na Svetskom prvenstvu, a postigao je odličan plasman s obzirom na jaku konkurenciju.

Nadamo se da će Petar imati još jednu priliku za plasman na Olimpijske igre putem višeboja na Prvenstvu Evrope 2024. godine. Takođe, važno je napomenuti da Petar Vefić, Ivan Dejanović i Dušan Đorđević imaju još četiri šanse za kvalifikaciju putem nastupa na svojim najboljim spravama na Svetskim kupovima početkom 2024. godine.

By gss2018