Tue. Jun 25th, 2024

Sezona World Challenge Cup takmičenja u sportskoj gimnastici u 2022. godini se nastavlja sa tri takmičenja u septembru-oktobru: prvo takmičenje se održava u Parizu (Francuska), zatim u Sombathelju (Mađarska) i Mersinu (Turska).

Reprezentacija GSS će učestvovati na takmičenje u Sombathelju (Mađarska) i Mersinu (Turska). Članovi ekipe na oba takmičenja biće i takmičari Ivan Dejanović i Dušan Đorđević.

Ivan Dejanović

Oba takmičara se pripremaju na takmičenja sa već postugnutim rangom na svetskoj rang listi sa takmičenja u prvom delu sezone u 2022. godini: Ivan Dejanović se trenutno nalazi na 2. mestu na vratilu, dok Dušan Đorđević na 23. mestu na preskoku.

Dušan Đorđević

Bodove za rang listu takmičari dobijaju u slučaju da ostvare najmanje 12. mesto na takmičenju na odabranoj spravi, a konačna rang lista za 2022. godinu se dobija nakon zbrajanja najbolja tri rezultata sa održanih takmičenja u kalendarskoj godini. Trenutno, Ivan ima 38 bodova, dok Dušan 7.

Nestrpljivo očekujemo nastupe naših takmičara i držimo palčeve za što bolje nastupe i boljem plasmanu na svetskoj rang listi!

Svetsku rang listu možete pratiti pomoću linka: https://www.gymnastics.sport/site/rankings/ranking_mag.php

By gss2018