Tue. Jun 25th, 2024

Muška sportska gimnastika ostvarila je izvanredan uspeh na Svetskom kupu u Varni, osvojivši medalju na ovako značajnom takmičenju posle čak 17 godina! Ovogodišnje takmičenje, održano od 25. do 29. maja 2023. godine, bilo je izuzetno uspešno za našu ekipu. Dušan Đorđević je zasluženo osvojio bronzanu medalju na preskoku, dokazujući da se dugogodišnji trud i rad itekako isplate. Njegov uspeh je oživeo nadu i ponos našeg tima, inspirišući sve nas da verujemo u svoje snove i ciljeve.

Ali to nije bio jedini podvig muške sportske gimnastike. Naši talentovani gimnastičari su se plasirali u čak 6 finala na svetskom kupu! Vefić Petar je zauzeo 7. mesto u finalima na parteru, 8. u finalu na krugovima i 6. mesto u finalu na razboju, dok je Dušan Đorđević bio i finalist na parteru gde je ostvario plasman na 5. mestu. Ivan Dejanović se takođe istakao, plasiravši se u finale na vratilu i osvojiši 5. mesto. Iako Petru Veličkoviću nije uspelo da se plasira u finale na hvataljkama zbog jake konkurencije, njegov napor i trud su svakako pohvalni. Ovaj izuzetan uspeh svedoči o njihovoj posvećenosti, veštinama i sjajnom timskom duhu.

Naša ekipa ženske sportske gimnastike takođe je uzela učešće na Svetskom kupu u Varni. Nina Šabić, Kristina Živadinović, Anđela Jauković i Tara Stefanović predstavljale su našu zemlju s ponosom. Tara Stefanović je bila veoma blizu plasmana u finale na preskoku, ali je nažalost završila kao treća rezerva na ovoj spravi. Bez obzira na to, njihov trud, veštine i predanost su svakako vredni divljenja.

Ovaj izvanredan uspeh muške sportske gimnastike i učešće ženske ekipe na Svetskom kupu u Varni predstavljaju veliku inspiraciju za sve gimnastičare i ljubitelje sporta u našoj zemlji. Ova medalja i plasmani u finalima su dokaz da se upornost, trening i talenat isplate. Čestitamo našoj muškoj sportskoj gimnastici na osvajanju bronzane medalje i svim gimnastičarkama na sjajnom nastupu na ovom prestižnom takmičenju!

By gss2018