Tue. Jun 25th, 2024

Ulm

Sep 10, 2016

Učešće delegacije Gimnastičkog saveza Srbije na gimnastičkom festivalu u Nemačkoj, „Landesturnfest 2016“

Delegacija Gimnastičkog saveza Srbije učestvovala je na gimnastičkom festivalu u gradu Ulm, Nemačka, koja se održala od 27. do 31. jula 2016. godine. Na festivalu, koja se zove „Landesturnfest 2016“, učestvovalo je 15.000 gimnastičara iz 700 organizacija širom Nemačke. Iako je festival prevashodno nacionalnog karaktera, na samoj manifestaciji uzeli su učešće i ekipe iz Švajcarske, Austrije, Švedske, pa čak i Srbije.

Tijana Rudek

Gimnastički savez Srbije predstavila je ekipa Sportskog kluba Gaudium NS+ iz Novog Sada, sa takmičarkama Sportskog aerobika Ana Stojšić, Ivana Brzak, Nikolina Gašić, Tijana Rudek i Maša Čabarkapa, trenerima Larisa Porobić i Radomir Radulović, i koordinatorom za međunarodnu saradnju GSS, Geza Mikeš.

Ivana Brzak

Sam put i učešće na festivalu obezbedio je Sportski savez Srbije, pomoću dugogodišnje saradnje sa gradom Ulm, i sportskim sektorom grada. Shodno tome, pored ekipe GSS, u Nemačku su putovali i Velizar Đerić, potpredsednik SSS i predsednik Asocijacije „Sport za sve“, i dr Daniel Korica, savetnik predsednika SSS.

Gimnasticarke

Velika čast pripalo je našem Savezu, sa mogućnošću učetvovanja na samom otvaranju festivala sa grupnom vežbom. Gimnastičarke Sportskog kluba Gaudium NS+ očarale su prisutne nastupom, i uz ogromnu ovaciju publike doprineli čarobnoj atmosferi samog događaja.

Dodela nagrada

Pored grupnog nastupa na otvaranju festivala, Ivana Brzak i Tijana Rudek uzele su učešće na takmičenju Sportkog aerobika u okviru Landesturnfesta. Sa njihovim nastupom, takmičenje je dobio međunarodni karakter. Sa izuzetno lepom koreografijom i maestralno odvežbanom vežbom, Ivana Brzak zauzela je prestižno 3. mesto na takmičenju. Nedaleko iza nje, Tijana Rudek zauzela je 5. mesto, činivši učešće Srbije izuzetno uspešnim.

Na takmičenju je takođe velika čast pripao Velizaru Đeriću i Danielu Korici, sa dodeljivanjem medalja i nagrada na svečanom proglašenju rezultata.

By gss2018