Sat. Dec 2nd, 2023

Prvo Juniorsko Prvenstvo sveta u ritmičkoj gimnastici, održano je u Moskvi od 19. do 21. jula 2019. godine u, sigurno, najlepšoj sali za ritmičku gimnastiku koja je posebno sagrađena za ovo takmičenje – “Dvorcu gimnastike Irine Viner Usmanov”, nazvanom imenom glavnog trenera i predsednice Saveza za ritmičku gimnastiku Rusije.

Srbiju je predstavljala takmičarka-reprezentativka Sandra Vlček (SK “Ritam” Beograd). Iako je Sandri ovo prva godina u juniorskoj konkurenciji i verovatno je bila najmlađa takmičarka, ostvarila je dobre rezultate. Od 61 vežbačice po rekvizitu, Sandra je zauzela: 31. mesto u vežbi loptom, 32. mesto u vežbi čunjevima, 35. mesto u vežbi vijačom i 43. mesto u vežbi trakom. Sve zlatne medalje osvojile su takmičarke Rusije. Druge u timskom takmičenju bile su italijanke, a treće izraelke.

Na ovom takmičenju, Mileni Reljin Tatić (SK “Ritam” Beograd), Predsednici Stručnog odbora za ritmičku gimnastiku GSS, koja je ujedno i selektor RG reprezentacije GSS i glavna sutkinja RG GSS, kao međunarodnoj sutkinji uručena je:

Nagrada zlatnog nivoa Međunarodne gimnastičke federacije – FIG

za značajan doprinos gimnastici u dužem vremenskom periodu i besprekorno suđenje tokom najmanje 4 olimpijska ciklusa (16 godina) na najmanje pet najvažnijih takmičenja (Olimpijske igre, Prvenstva sveta i Olimpijske igre mladih).

Milena je prva kojoj je FIG dodelia ovu vrstu priznanja, a međunarodni je sudija od 1993. godine.

Na Prvom Juniorskom Prvenstvu sveta, FIG-a je postavila Milenu Reljin Tatić za članicu Vrhovnog sudijskog žirija, odgovorna za tehničke greške. 

By gss2018