Thu. Jul 18th, 2024

Životnu scenu i gimnastičku porodicu Srbije, 25. aprila 2024. godine napustila je Jasna Tomin (devojačko Radosavljević), velikan srpske, ali i jugoslovenske ritmičke gimnastike.
Izuzetna kao vežbačica, reprezentativka, sportski radnik, bila je jedna od najuspešnijih i najcenjenijih trenera svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije.
Vrsni pedagog, vrhunski autoritet, Jasna je bila trener koja je doprinela da hiljade devojčica zavole ovaj predivan sport i da stil gimnastičkog života primene u svakodnevnom životu, postajući njenom zaslugom odgovorne, samosvesne žene.
Njena stručnost, profesionalna posvećenost i neizmerna ljubav prema ritmičkoj gimnastici, ostavili su neizbrisiv trag u srcima mnogih generacija gimnastičarki, trenera, sudija, funkcionera i značajno doprineli razvoju ritmike u Jugoslaviji i Republici Srbiji.
Pod njenim vođstvom, kao trener reprezentacije, dovela je veliki broj devojaka do učešća na svetskim i evropskim prvenstvima, ali i do učešća na olimpijskim igrama.
Jasna Tomin će ostati večno u našim mislima i srcima, žena-legenda, o kojoj će učiti generacije mladih trenera i kojima će biti večna inspiracija.
Neka joj je večna slava i hvala!

By gss2018