Sat. Dec 2nd, 2023

U organizaciji Rumunske gimnastičke federacije, kao zvaničan događaj uvršten u kalendar FIG (EVENT’S ID 17459), održan je Prvi internacionalni festival gimnastike za sve u Bukureštu (1st Bucharest Gym for All Festival 2023) 21. i 22. oktobra 2023. godine.

Prvog dana održan je Nacionalni festival i treninzi/pripreme za Internacionalni festival, koji se održao 22. oktobra 2023. Ukupno je nastupilo preko 500 učesnika, od čega preko 250 učesnika sa 44 nastupa na samom Internacionalnom festivalu. Srbiju je predstavljao GK Gaudium NS+ iz Novog Sada sa grupom od 11 takmičarki (Ivana Brzak Damjanov, Tijana Rudek, Dunja Plavšić, Laura Milić, Andrea Macak, Anđelina Barać, Katarina Rajnović, Jana Budić, Maša Petijević, Laura Đukić, Mia Bjelanović) i u ukupnom plasmanu zauzeo 2. mesto (što je ujedno i 1. rang po sistemu klasifikacije nastupa za ovu disciplinu – “zlatni” rang, zbog čega su osvojile zlatnu medalju).

Gimnastika za sve prikazuje različite gimnastičke discipline kroz umetnički nastup sa temom i porukom, obuhvatajući raznovrsne aktivnosti prikladne za sve, bez obzira na pol, starost, sposobnosti i kulturno poreklo. Ova disciplina obuhvata gimnastičke festivale, kao što su World Gymnaestrada (FIG) i Euro Gym (EG), kao i takmičenja u timskim vežbama, poput Gym for Life Challenge (EG). Na nekim od ovih događaja se takođe održavaju predstavljanja zemalja putem Nacionalnih gimnastičkih prezentacija, koje uključuju atraktivne multimedijalne prikaze različitih disciplina jedne zemlje. Gimnastika za sve neprestano napreduje i razvija se, nudeći spektakularne nastupe koji spajaju akrobaciju, umetnost, koreografiju i multimedijalne elemente, slično kao i u drugim gimnastičkim disciplinama.

Festival u Bukureštu bio je veoma dobro organizovan, u prelepom, izvanredno opremljenom prostoru Državnog Metropolitanskog cirkusa, kao najava svih narednih i uz poziv našem timu za saradnju u svakom pogledu. Treba naglasiti i veoma prijateljsku atmosferu i podršku našem timu, od treninga i proba do samog nastupa i velike naklonosti publike prema našem timu i poštovanja prema našoj zemlji.

LINK ZA VIDEO ZAPIS:  https://youtu.be/1IZ3UixSfn0

By gss2018