Thu. Jul 18th, 2024

8th Hungarian Grand Prix u Muškoj sportskoj gimnastici održao se u Sombathelju u Mađarskoj od 24. do 26. septembra 2021. godine.

Takmičar i reprezentativac Ivan Dejanović je sa uspešnim nastupon na vratilu kvalifikovao za finale na toj spravi, i u završnom delu takmičenja osvojio prestižno 3. mesto na finalu vratila sa ocenom 13.600!

Velik je to uspeh za Ivana i za sprsku gimnastiku, prva medalja na prestižnom međunarodnom takmičenju u Mađarskoj!

Na takmičenju je učestvovala reprezentacija Muške sportske gimnastike, i to u sledećem sastavu:

Ivan DEJANOVIĆ – takmičar

Vladimir DRAKULIĆ – trener

Jakob MATIĆ – sudija

Izjava: Ivan Dejanović, reprezentacija Srbije, član Sokolskog društva „Vojvodina” Novi Sad

finale po spravama – Vratilo: 3. mesto

Kvalifikacije – Vratilo: 6. mesto

Na takmičenju je bilo lepo, ponovo sam se sreo sa prijateljima iz inostranstva. U kvalifikacijama za finale po spravama učestvovao sam na vratilu i u dogovoru sa trenerom napravio sam sigurniju vežbu gde je startna ocena bila nešto manja i zauzeo sam 6. mesto. U finalu sam nastupio sa težim sastavom, sa boljom izvedbom kompletnog sastava i to je bila nagrada da osvojim 3. mesto.

Presrećan sam jer je ovo moj najbolji rezultat na ovako velikom takmičenju. Do sada sam se plasirao u finale ali je ova prva medalja. Nadam se da ću nastaviti tako i da će u budućnosti biti ovakvih i još većih uspeha.

Izjava: Vladimir Drakulić, Selektor MSG GSS, član Sokolskog društva „Vojvodina” Novi Sad

Ova je prva medalja posle 15 godina na ovakvom velikom takmičenju. U poslednjih dve godine sa našim mladim gimnastičarima (svi su u rasponu od 19-21 godine) smo imali više gimnastičara uključujući i Ivana u finalima po spravama. Ipak nisu uspeli da osvoje medalju. Ivan je napokon pokazao da i naši gimnastičari u Srbiji imaju kvalitet da osvajaju medalje. U finalu su se našla i tri gimnastičara koja su na vratilu osvajali medalje na prvenstvima Evrope (Illia Kovtun – UKR, Alexsander Myakinin – ISR i David Vecsernyes – HUN). Tako da je ovaj Ivanov rezultat još značajniji, kako za njegovo samopouzdanje tako i za nas pokazatelj da smo na dobrom putu. Ova je prva medalja za naš savez od 2006. godine u seniorskoj konkurenciji, imali smo veoma značajne i uspešne rezultate u juniorskim kategorijama ali to u poslednje vreme nismo mogli da potvrdimo u seniorskoj konkurenciji, tako da se nadam da je ovaj samo prvi u nizu značajnih rezultata i da nas u budućnosti očekuje još ovakvih uspeha.

Ovde možete da pogledate bilten.

Čestitamo našem takmičaru i delegaciji koja je učestvovala na takmičenju!!!

By gss2018