Tue. Jun 25th, 2024

Srpski gimnastičari postigli su zapažene rezultate na Svetskom čelendž kupu u sportskoj gimnastici održanom u Osijeku 6. i 7. aprila. 

Dušan Đorđević je bio u centru pažnje osvojivši VII mesto u finalu na preskoku, čime je potvrdio konstantnost finalnih nastupa gimnastičara na svetskim kupovima.

Ivan Dejanović i Anđela Jauković su se takođe istakli kao prve rezerve u finalu na vratilu i parteru, respektivno. Tara Stefanović i Nina Šabić bile su druga i treća rezerva u finalu na preskoku.

U muškoj konkurenciji, pored Dušana Đorđevića i Ivana Dejanovića, nastupili su Petar Vefić, Petar Veličković i Srećko Stojadinović, koji su takođe pokazali solidne nastupe. U ženskoj konkurenciji, pored Tare Stefanović, Nine Šabić i Anđele Jauković, takmičila se i Tara Drakulić na gredi.

Selektor Aleksandar Pandurov i treneri Predrag Milutinović i Miloš Vucelić vodili su žensku reprezentaciju, dok su Vladimir Drakulić i Miodrag Dragsimović bili na čelu muške ekipe. Sudije Jovana Petrović i Robert Milutinović takođe su bili deo srpskog tima na ovom prestižnom takmičenju.

Ovi rezultati su potvrda uspeha srpske gimnastike na međunarodnoj sceni i motivacija za sve mlade sportiste da nastave sa napornim radom i posvećenošću.

By gss2018