Tue. Jun 25th, 2024

U ponedeljak, 18. decembra 2017. godine, od 13:00 časova, održala se svečana ceremonija potpisivanja Ugovora o donaciji između Vlade Japana i Gimnastičkog saveza Srbije. Svečanost se održalo u prostorijama Ambasade Japana u Beogradu.

Ugovor o donaciji potpisao je Njegova ekselencija gospodin Đunići MARUJAMA i Predsednica Gimnastičkog saveza Srbije, gospođa Aleksandra RISTIĆ. Svečanosti je prisustvovao i v.d. pomoćnika Ministra omladine i sporta, gospodin Darko UDOVIČIĆ.

Vlada Japana u okviru programa „Bespovratne pomoći u oblasti kulture“ donira iznos od 77.872 evra Gimnastičkom savezu Srbije. Ova sredstva služe za nabavku neophodne opreme za vežbanje koja je potrebna za trening gimnastičara i gimnastičarki svih uzrasnih kategorija, u cilju kontinuiteta ostvarivanja vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u sportskoj i ritmičkoj gimnastici, sa posebnim naglaskom na pripremi za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Novu opremu dobiće gimnastičari i gimnastičarke u Beogradu, Novom Sadu i Kostolcu.

Njegova ekselencija gospodin Marujama je istakao da mu je izuzetno drago da se toliki iznos donira Gimnastičkom savezu Srbije i želi svim takmičarima i takmičarkama puno uspeha na treninzima i takmičenjima, i nada se nekoj medalji na predstojećim Olimpijskim igrama!
Predsednica GSS se zahvalila Vladi Japana na velikoj pomoći i istakla da će donacija biti prva velika nabavka gimnastičkih sprava od Univerzijade u Beogradu 2009. godine, dok je gospodin Udovičić, v.d. pomoćnika Ministra omladine i sporta, potvrdio da je ova donacija još jedan znak uspešne saradnje između Japana i Republike Srbije.

By gss2018