Tue. Jun 25th, 2024

Manifestacija pod nazivom Dan gimnastike za sve koje Sokolsko društvo „Vojvodina“ Novi Sad tradicionalno, godinama unazad, organizuje u saradnji sa Sokolskim savezom Srbije i Gimnastičkim savezom Srbije, održana je 17. јuna 2017. godine na otvorenim terenima Sokolskog doma u Novom Sadu. Pravo učešća na manifestaciji imala su sva sokolska društva učlanjena u Sokolski savez Srbije i svi gimnastički klubovi i društva učlanjeni u Gimnastički savez Srbije. Iz klubova koji su prijavili učešće, nastupilo je oko pet stotina dece različitog uzrasta.

Nakon svečanog defilea i sletske vežbe Sokolskog društva Vojvodina Novi Sad, prisutnima su se obratili:

  1. Petar Stakić Predsednik Sokolskog saveza Srbije;

  2. Aleksandra Ristić Predsednica Gimnastičkog saveza Srbije;

  3. Borislav Bajin i Nataša Bajin Šljepica;

  4. Miroslav Kovačev Predsednik Sokolskog društva Vojvodina“ Novi Sad;

  5. Ognjen Cvjetićanin Član Gradskog veća za sport i omladinu grada Novog Sada.

U okviru manifestacije, prezentovane su i Sokolske odore, odnosno svečana odela, sašivena po uzoru na ona pre Drugog svetskog rata, čiju izradu je pomogla i Gradska uprava za sport i omladinu grada Novog Sada.

Borislav Bajin i Nataša Bajin Šljepica bili su posebni gosti manifestacije. Dugogodišnji članovi Sokolskog društva „Vojvodina“ Novi Sad, trenutno žive i rade u Kanadi. Predani sportski „učitelji“, koji i danas, mnogo godina nakon brojnih uspeha koje su ostvarivali (naročito Nataša, koja je 15 puta bila prvakinja bivše Jugoslavije, i dva puta učesnica Olimpijskih igara), aktivno rade na promociji gimnastike kao bazičnog sporta.

FF__7723 ggFF__7768 ggFF__7812 ggFF__8003 gg

By gss2018