Thu. Jul 18th, 2024

Bern

Sep 11, 2016

Učešće reprezentacije Gimnastičkog saveza Srbije na 32. Prvenstvu Evrope u Muškoj sportskoj gimnastici i 31. Prvenstvu Evrope u Ženskoj sportskoj gimnastici

MUŠKA SPORTSKA GIMNASTIKA

32. Prvenstvo Evrope u Muškoj sportskoj gimnastici održalo se u gradu Bern, Švajcarska, u periodu od 25. do 29. maja 2016. godine. Reprezentaciju Srbije na takmičenju činila je:

JUNIORSKA EKIPA: Petar Vefić (SO „Partizan“ Kostolac), Nikola Jurković, Ivan Dejanović, Vlada Raković i Stefan Veselinović (SD „Vojvodina“ Novi Sad)

SENIORI: Bojan Dejanović (SD „Vojvodina“ Novi Sad) i Miloš Paunović (GK „Niš“)

TRENERI: Vladimir Drakulić i Dušan Marović

SUDIJE: Saša Veličković i Jakob Matić

FIZIOTERAPEUT: Vladimir Ćosić

VOĐA EKIPE: Geza Mikeš

ŠEF DELEGACIJE: Snežana Lakićević

Juniorska ekipa je u ekipnom delu takmičenja zauzela prestižno 13. mesto u konkurenciji 31 nacionalnih ekipa, pobedivši zemlje koje su tradicionalno dobre u gimnastici, poput Rumunije, Bugarske, Grčke, Slovenije i Češke Republike. Pored toga, sa odlično odvežbanim vežbama na svih šest gimnastičkih sprava Muške sportske gimnastike, istorijski značajan uspeh ostvario je Petar Vefić, osvojivši 9. MESTO u finalu višeboja.

U seniorskoj konkurenciji, Bojan Dejanović osvojio je 23. mesto, Miloš Paunović 27. mesto.

ŽENSKA SPORTSKA GIMNASTIKA

31. Prvenstvo Evrope u Ženskoj sportskoj gimnastici održalo se takođe u gradu Bern, u periodu od 1. do 5. juna 2016. godine. Reprezentaciju Srbije na takmičenju činile su:

JUNIORKE: Anđela Đurđević i Dejana Kuzmanović (SD „Vojvodina“ Novi Sad)

TRENER: Aleksandar Pandurov

SUDIJA: Aleksandra Aleksić-Veljković

FIZIOTERAPEUT: Vladimir Ćosić

VOĐA EKIPE: Geza Mikeš

ŠEF DELEGACIJE: Prof dr Dejan Madić

Iako sa manjom povrednom pri nezgodnom doskoku na samom zagrevanju pre takmičenja, Anđela Đurđević je uspela, sa savršenom odvežbanim vežbama, i uz izuzetnu jaku konkurenciju, da osvoji 37. mesto u višeboju, koji je blizu, ali na žalost ipak nedovoljno za kvalifikaciju u finale višeboja. Njena klubska drugarica i takođe dugogodišnja reprezentativka, zauzela je 62. mesto.

By gss2018