Thu. Sep 21st, 2023

Reprezentacija Srbije je učestvovala na 33. Evropskom prvenstvu u Ritmičkoj gimnastici koje je održano u Budimpešti od 19. do 21. maja 2017. godine. Na takmičenju su učestvovale ritmičarke iz 36 zemalja – 80 vežbačica u individualnom programu u seniorskoj kategoriji i 27 juniorskih grupnih vežbi.

Na ovom Prvenstvu je uvedeno novo pravilo da se za ekipni plasman zemlje, sabiraju rezultati individualnih takmičarki u seniorskoj konkurenciji sa rezultatitom juniorske grupne vežbe.

Delegaciju Srbije su činile:

Seniorke individualno – Nastasija Gvozdić (Ritam) i Tamara Obradović (Tim)

Juniorska grupna vežba – Andrijana Blažić (Ritam), Anđela Mažibrada (Ritam), Dunja Stanisavljević (Tim), Isidora Marković (Tim), Jelisaveta Mitrović (Ritam) i Sofija Barjaktarević (Ritam-Pinki)

Treneri – Maja Mandić, Tamara Baltić i Darija Mitrović

Sudije – Jasmina Mančić i Milena Reljin Tatić

Nastasiji i Tamari je ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji i s obzirom na to, ostvarile su odlične rezultate. Nastasija je u seniorskom višeboju zauzela 46. a Tamara 56. mesto. Posebno treba izdvojiti Nastasijin rezultat u vežbi obručem i osvajanje 29. mesta.

Juniorska grupna vežba je imala par većih grešaka u svom prvom nastupu (vežba se izvodi dva puta), tako da je Srbija u ekipnom plasmanu zauzela 24. mesto.

EP Budimpesta 01EP Budimpesta 04EP Budimpesta 09EP Budimpesta 13

By gss2018