Fri. Jul 19th, 2024

U Tunisu je od 19. do 23. septembra održano treće Prvenstvo mediterana za juniore u Sportskoj gimnastici i Aerobnoj gimnastici, u organizaciji Mediteranskog Gimnastičkog Saveza COMEGYM.

Na ovom takmičenju Srbiju je predstavljao tim Muške sportske gimnastike u sastavu: Vlada Raković, Stefan Veselinović i Luka Milojević (takmičari), Vladimir Drakulić (trener) i Jakob Matić (sudija).

Na takmičenju u Muškoj sportskoj gimnastici (MSG) od članica Mediteranskog Gimnastičkog Saveza učestvovalo je 12 zemalja, (9 ekipa i 6 pojedinaca, ukupno 33 gimnastičara): Turska, Francuska, Španija, Maroko, Portugalija, Egipat, Italija, Libanon, Alžir, Kipar, Tunis i Srbija.

Naš gimnastičar, Vlada Raković, je u višebojskom takmičenju (zbir rezultata na 6 sprava MSG) osvojio izvanredno 3. mesto!

Prvo mesto u višeboju sa 78.150 bodova osvojio je italijan Casali Lorenzo. Drugo mesto u višeboju sa 76,850 bodova osvojio je Brunello Ivan iz Italije, a treće mesto, sa 75.350 bodova, naš gimnastičar Vlada Raković.

Luka Milojević osvojio je 18. mesto, a Stefan Veselinović 26. mesto. Ekipa Srbije MSG osvojila je 7. mesto sa 197,650 bodova.

Vlada Raković je, osim osvajenjem trećeg mesta u višeboju, učestvovao u finalu po spravama na 4 sprave (konj sa hvataljkama, karike, razboj i vratilo). U finalu po spravama Raković je na karikama u izuzetno jakoj konkurenciji italijana, španaca, francuza, kiprana, egipćana i portugalaca osvojio još jedno treće mesto!

By gss2018