Tue. Jun 25th, 2024

Deleanu kup je najpoznatiji rumunski međunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici. Ove godine je održan 16. po redu. Na ovom takmičenju reprezentaciju Srbije su činile: seniorka, Nastasija Gvozdić (klub Ritam) u individualnom programu i juniorska grupna vežba u sastavu: Andrijana Blažić (Ritam), Anđela Mažibrada (Ritam), Dunja Stanisavljević (Tim), Isidora Marković (Tim), Jelisaveta Mitrović (Ritam) i Sofija Barjaktarević (Ritam-Pinki).

U višeboju za individualne takmičarke, u seniorskoj konkurenciji, Nastasija Gvozdić je osvojila odlično 9. mesto od 25 takmičarki i izborila nastup u tri finala, a u vežbi obručem je čak dobila ocenu 16,000. U finalima je osvojila 7. mesto u vežbi loptom i 8. mesta u vežbama obručem i trakom. Nastasija je naša mlada i talentovana takmičarka i ovo joj je prva sezona u seniorskoj kategoriji. Juniorska grupna vežba je takođe imala dobre nastupe i osvojila je bronzanu medulju.

Ovo je bilo jedno od pripremnih takmičenja pred nastup na Evropskom prvenstvu za seniorke i juniorske grupne vežbe koje će se održati u Budimpešti od 17-21.05.2017. godine.

Naredne nedelje ih očekuje učešće na međunarodnom FIG turniru u Pesaru (Italija).NastasijaIrina Deleanu 2017

By gss2018