Thu. Jul 18th, 2024

Obaveštavamo vas da će se 7 i 8. maja 2022. godine, u sali Sportskog centra Voždovac (Banjica), održati međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici, 16. FIG Ritam kup, u organizaciji Gimnastičkog kluba „Ritam“ iz Beograda i pod pokroviteljstvom Gimnastičkog saveza Srbije.

Ovo je jedino gimnastičko takmičenje u Srbiji koje se još od 2010. godine nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije – FIG. Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom državnih organa: Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Takmičenje podržavaju i tradicionalni prijatelji GK „Ritam“ Beograd: Ribella, Laser Print, Monte Sol, Nenex Trade, a od ove godine i Colloid kozmetika.

Ovoga puta imamo rekordan broj prijavljenih učesnica – preko 160 iz 28 zemalja (Belgije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Italije, Izraela, Jermenije, Koreje, Letonije, Luksemburga, Mađarske, Meksika, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovenije, SAD-a, San Marina, Švajcarske, Turske, Ukraine, Velike Britanije i Srbije). Prijavljene su najbolje reprezentativke mnogih zemalja, tako da će konkurencija biti veoma jaka.

Kao i do sada, takmičarki koja ostavi najbolji utisak, biće dodeljen Trofej “Srđan Knežević” u znak sećanja na istaknutog novinara koji je tokom svoje karijere pratio i voleo ritmičku gimnastiku, a treneru najbolje seniorke će biti dodeljena plaketa “Olivera Radosavljević” u spomen na ženu koja je, kao trener i pedagog ostavila neizbrisiv trag u našoj ritmici.

Idejni tvorac i predsednica organizacionog odbora ovog turnira je naša najuspešnija ritmičarka svih vremena, Milena Reljin Tatić. Kao što je bila uspešna takmičarka, tako je sada i uspešan organizator, jer je ovo takmičenje steklo veoma veliki ugled u svetu ritmičke gimnastike.

Svi zainteresovani su dobro došli na Banjicu, a ulaz je besplatan. Za sve koji nisu u mogućnosti da uživo prate ovo takmičenje, obezbeđen je direktan prenos preko YouTube kanala – Studio Rakita.

Satnica takmičenja možete preuzeti OVDE.

Spisak svih učesnika se nalazi na sledećem linku:

http://rgform.eu/event.php?id_prop=3125

By gss2018